Pages

Search

Mar 14, 2013

Pita od limuna



Pita od limuna

Dok sam zivela u Abu Dabiju, petkom je uz dnevne novine izlazio veoma zanimljiv zabavni lifestyle dodatak u kome su izmedju ostalog objavljivali veoma interesantne recepte. Vredno sam ih seckala i lepila u jednu svesku (tad jos nisam imala troje dece ....) i nedavno sam pregledajuci tu svesku pronasla ovaj recept za tart sa limunom.  Bila je toliko dobra da su me deca samo pitala zasto to do sada nikad nisam pravila. Bozanstven spoj hrskavog prhkog testa i kremastog fila sa blagim ukusom limuna.  Mozda bi bilo lepo uz parce ove pite dodati umucenu slatku pavlaku ili cak kuglu sladoleda. 


Sastojci
Za testo:
3 solje brasna tip 400
1/2 solje secera
175 g margarina ili putera
1 jaje

Za fil:
4 jaja
1 solja secera
2 limuna
1/4 solje  pavlake, umucene

Priprema
Testo:
Umutite margarin i secer dok ne postanu kremasti. Dodati umucena jaja i umesati malo po malo brasna. Brzo umesiti testo rukama i ostaviti u frizideru da se odmara oko pola sata.

Fil:
Umutiti penasto jaja i secer. Dodati naredanu koru dva limuna i sok 1 1/2 limuna. Dodati umucenu pavlaku.
Razviti testo u okruglu posudu za pecenje (precnika 25cm). Ostaviti malo testa za trake. Peci testo oko 8 minuta na 175 stepeni C. Izvaditi i sipati fil. Vratiti u rernu na istu temperaturu na oko 15 min . Izvaditi, sloziti trake i ponovo peci oko 15 min. dok se fil ne stegne. 
Moze se sluziti toplo ili hladno.

 


 




No comments:

Post a Comment